> Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez - Imalánc.ro
 
27. július, 2022Igehirdetések Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak: Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet.

Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.

Máté Evangéliuma 13,44-46

   Jézus számára Isten Országa egy nagyon értékes kincs, amelyet keresni kell. A példabeszéd két különálló részből tevődik össze. Az elsőben kincsvadászatról van szó. A kincs felfedezője mindenét eladja csak azért, hogy megszerezze azt a telket, ahol a kincs el volt rejtve. Ehhez hasonlóan cselekszik az az ember is, aki keresi és megtalálja Isten Országát.

   Amikor megtalálta, akkor minden figyelmét annak megtartására fokuszálja. Már semmi sem számít számára, hanem annak megtartására törekszik, amit megtalált. A másik része a példabeszédnek egy műkincskereskedőről szól, aki olyan gyöngyöt talál, amely minden addigit meghalad értékben, minőségben. A műkincskereskedő mindent egy lapra tesz fel csak azért, hogy ezt a gyöngyöt megtarthassa. Számára ez az egy gyöngy a legértékesebb kincs.

   Isten országát a példabeszédek szerint meg lehet találni. Ezt keresni, kutatni kell, mert nem találjuk meg égből pottyant galambként. A keresés néha türelmet és kitartást követel, mert nem olyan hamar találjuk meg, mint azt szeretnénk. Isten Országa Jézus szerint egy felbecsülhetetlen kincs. Egy másik helyen arról beszél, hogy ez nem egy jövőbeli állapot, hanem már megtörtént, köztünk lévő valóság. Ezért nem a keresésére, hanem inkább a felfedezésére kell koncentráljunk.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…