24. szeptember, 2021Igehirdetések Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak:

Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.

Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!

Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.

Máté Evangéliuma 10, 28-33

      Ma az emberek testét és lelkét akarja mindenki meghódítani. Az igazi szabadság nem az állapotbeli szabadságot jelenti, hanem inkább a léleknek a szárnyalását. Az igazán szabad ember a börtönben is szabad. A lélek halhatatlanságának kihangsúlyozása hellenizmusra utal. Jézus a piacon megszokott legolcsóbb életet, a verebeket hozza fel példának, hogy rabbinisztikus módszerrel összehasonlítsa a kevesebbet a többel.

      Isten mindenkiről külön-külön gondoskodik. Isten nem közömbösen figyeli az emberi sorsok alalkulását a Földön, hanem mindenkiről gondoskodik. Az Ő jóságát semmi sem tudja korlátozni.

      Aki találkozott a Fiával, az nem tud titkolózni, mert az Élet Igéjével találkozott. Jézus megadja életünk végső értelmét. Az emberi lét minden nehézségével, gondjával együtt az Isten teremtő szeretetének az eredménye. Isten mindenkit szeretetből szeretetre teremtett. Akit szeretünk, arról szívesen beszélünk barátainknak, ismerőseinknek. Ebből a lelkületből indul ki a hitvallás. Az Egyház különböző hitvallásokban fogalmazta meg hitét, Isten iránti tiszteletét. Ezeket azzal a céllal fogalmazta meg, hogy tiszta, mindenki számára érthető és elfogadható legyen Isten gondviselő szeretete. A misszió lényege is a hit megvallása. Hit nélkül azonban hiteltelen lenne a tanúságunk. Ma az emberek csak azért hallgatnak a tanítókra, mert egyben tanúk is. 

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…