24. szeptember, 2020Igehirdetések Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak:

   Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.

   Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!

   Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.

                                                                      Máté Evangéliuma 10, 28-33

   Nincs igazuk a deistáknak, amikor azt tanítják, hogy a gép működik, az alkotó pihen. Vajon Isten passzív szemlélője életünk fontos eseményeinek? Egyáltalán volna fontos esemény nélküle? Isten minden mozdulatunkat, rezgésünket számontartja. Egy másik közhelyszerű megközelítés, hogy Isten szeme mindent lát, és fenyegető, árgus szemekkel figyeli ki mikor esik el. Jézus tanítása pontosan ennek az ellenkezőjét mutatja be, Isten a kezdetektől arra törekszik, hogy a bűnös embert magához vezesse.

   A veréb itt a legkisebb értékű lényt jelképezi. Isten még a verebekre is gondosan figyel. A keveset összeveti a többel, a súlyosabb élettel. Mi sokkal fontosabbak vagyunk számára, mint a világ összes teremtményei együttvéve.

   A hitvallástól teszi függővé a megigazulást. Isten a maga idejében mellettünk fog állást foglalni. Isten már rég kimondta ránk az igen-t, csak azt várja, hogy ez az igen megvalósuljon, kiteljesedjen a személyes életünkben.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…