> Ha valaki megvall engem az emberek előtt - Imalánc.ro
 
24. szeptember, 2022Igehirdetések Ha valaki megvall engem az emberek előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak:

A nehézségek idején derül ki mennyire hatékony a hitünk. Békés időkben könnyű a hit szerint élni. Nehéz időkben azonban még nagyobb kihívást jelent a hit megvallása, gyakorlása.

Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.

Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!

Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.

Máté Evangéliuma 10, 28-33

A hét minden napjára a feltámadt Krisztus azt üzeni nekünk, hogy ne féljünk. Életünk egyik legnagyobb gátló tényezője a félelem. Az emberi természet a félelem segítségével védekezik a veszélyektől, a beláthatatlan természeti jelenségektől, a háborúktól, a járványoktól. Viszont az életét is félti az ember.

Legértékesebb kincsünk a saját életünk, amikor azt veszélyeztetve érezzük, akkor önkéntelenül is félünk. Jézus világosan különbséget tesz a testi, valamint a lelki veszélyek közt. Állítása szerint a legnagyobb ellenségünk a lelkünkre, az üdvösségünkre pályázik.

Aki csak testileg tud bajt okozni, az valójában csak testi épségünket veszélyezteti, de nem tud egész lényünkre vonatkozó károkat okozni. A piacon létező legolcsóbb életre hivatkozik, amely Isten számára fontos. Az összehasonlítás a kicsi és a nagy közti különbséget hangsúlyozza ki.

Isten számára a legkisebb értékű élet is fontos, számon van tartva. Pontosan ezért mindenki élete fontos és értékes számára.

Hitünk csak akkor értékes, ha a nehézségekben is kisegít, bátorít. A nehézségek idején derül ki mennyire hatékony a hitünk. Békés időkben könnyű a hit szerint élni. Nehéz időkben azonban még nagyobb kihívást jelent a hit megvallása, gyakorlása.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom