23. szeptember, 2020Igehirdetések No comments

   Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott nekik az ördögök felett és a betegségek gyógyítására.

   Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: „Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen!

   Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De , és aport is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!” Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket.

                                                    Lukács Evangéliuma 9, 1-6

   Az apostoli misszió teljes embert igényel. A missziós utasításban a lényeg, hogy az apostolok semmi olyat ne vigyenek magukkal, ami akadályozná őket munkájukban. A táska, a pénz, a bot, dupla köntös a látszólagos biztonságot jelentik, de csak emberi szempontból nézve.

   A misszió az Egyház legfontosabb feladata. Most már nem távoli országokban kell ezt végezni, hanem mindenki a saját környezetében. Missziós terület lett a család, a munkahely, az utca, a város, a falvak, a kereskedelmi központok stb. A betonépületek tömkellegében érhető el a mai kor embere, aki a stressz hatása alatt mindig siet, és határidőnaplókat kell kövessen. Nem jut ideje az elmélkedésre, az evangélium befogadására, mert hétköznapi tevékenységeivel van elfoglalva.

   Ebben a túlhajszolt világban kell az embereket az evangélium befogadására serkenteni. Olyan új szempontokat kell bemutatni, amelyek vonzóvá, egyszerűvé teszik az evangélium üzenetét. Az evangélium régi új üzenetét a mai kor ember meglátásaihoz, felfogásához kell igazítani.

   Az apostolkodás nemcsak bizonyos elit csoportnak a kiváltsága, feladata, hanem minden megkeresztelt személyé. Isten nem egy tőlük távoli életre hívott meg minket, hanem a tulajdonképpeni életre, amely néha nehézkes, döcögő, de mégis édesenkeserű.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

 

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…