> Ez azonban mindent odaadott - Imalánc.ro
 
21. november, 2022Igehirdetések Ez azonban mindent odaadott bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus egy alkalommal megfigyelte, hogyan dobják a gazdagok adományaikat a templom perselyébe.

Isten a legfőbb úr.

Közben észrevette, hogy egy szegény özvegyasszony két fillért dobott be. Erre megjegyezte: „Bizony, mondom nektek, ez a szegény özvegy többet dobott be, mint bárki más. A többiek ugyanis abból adakoztak, amiben bővelkednek, ez azonban mindent odaadott, ami szegénységéből telt: egész megélhetését.”

Lukács Evangéliuma 21, 1-4

Jézus nem ellenzi a gazdagságot, de potenciális veszélyt lát benne. A pénz követelőző úr. Az évek múlásával behatol a szívbe, megöli az igazságosságot, a nagylelkűséget, irgalmasságot. A pénz sokasodni akar, és nem számít, hogy kinek a fáradságos munkájával, életáldozatával szaporodik. A gazdagság könnyen elfeledteti az igazságosságot. Újabb szenvedélyek előtt nyitja meg az utat. A leglényegesebbet feledteti el, ti. Isten a legfőbb úr.

A szegény asszony az adományával mindent Istennek ajándékozott. Az ajándék, adomány nagyságát nem a mennyiség, hanem a befektetett munka, valakinek a lehetőségei határozzák meg. Könnyen megtörténhet, hogy akinek sok pénze van, csak a fölöslegéből adakozik, de nem jelent számára semmilyen áldozatot, lemondást. Isten nem azt kéri tőlünk, hogy mindenünket adjuk el, hanem hogy lehetőségeink szerint segítsük embertársainkat. A vagyon jó szolga, de nagyon rossz gazda. A vagyon, gazdagság utáni sóvárgás felemészti az ember életét, egészségét, és elrabolja az értékes időnket.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…