> Eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel - Imalánc.ro
 
24. november, 2022Igehirdetések Eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről:

A katasztrófák, háborúk az emberi történelem velejárói.

Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása!

Akkor, akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe; akik a városban, meneküljenek el; és akik vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az írás mond.

Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé. Jeruzsálemet pogányok tiporják, amíg idejük be nem telik.

Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a Földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel.

Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.

Lukács Evangéliuma 21,20-28

Jeruzsálem pusztulásnak jövendölése után Jézus kozmikus képeket használt fel a világ végének a bemutatására. Ószövetségi prófétálásokat iktatott beszédébe. Jeruzsálem pusztulása még nem jelentette a világvégét, de beharangozó jelleget kölcsönözött neki.

A NASA az idén egy nagyméretű aszteroida becsapásával ijesztgette a világot. A világvégére utaló figyelmeztetés szerencsére nem teljesedett be, az aszteroida 24 millió kilométerrel elvétette a Földet.

A világban ma is történnek atrocitások, háborúk, de ezek még nem jelentik a világvégét. Jézus második eljövetelét valljuk a Hiszekegyben, de időpontját senki sem tudja pontosan.

Jézus közeli eseményeket épített be egy távoli jövő megrajzolására. A figyelmeztetés mindig időszerű marad. Nem akar minket bizonytalanságban hagyni. Jánosnál szépen kifejtette, hogy mi történik azokkal, akik hisznek benne: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Az, aki úgy él, hogy hisz bennem, nem hal meg örökre” (Jn 11, 25-26).

A katasztrófák, háborúk az emberi történelem velejárói. A bűn és a kapzsiság vezeti legtöbbször az embereket az erőszak különböző cselekedeteire. Jézus nem tudja ezeket megakadályozni, de megmutatott egy járható utat. Aki benne hisz, annak nincs oka a félelemre, mert örök élete van.

Isten nem bosszúálló a nép hűtlensége miatt. A fogság, a szenvedések lehetnek a bűn következményei is. A választott nép mindig Istenre vezette vissza a világ történelmének az eseményeit, vagy a szerencsétlen fordulatait. Isten azonban nem felejti el ígéreteit.

Ő az, aki a büntetést megengedi, de a szabadulást is a kilátásba helyezi. Jézus uralkodik a gonosz erői felett, és a világ összes eseménye felett. A 28. vers bizalommal tölt el minket. Jézus tanítványai felemelt fejjel várják Mesterüket, a világ fiainak gyáva cselekedetei mellett.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…