24. január, 2021Csütörtöki imaestek Dr. Kovács Gergely érsek – Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 8. nap – Megbékélés az egész teremtett világgal – Január 24. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

8. nap: Megbékélés az egész teremtett világgal – „Hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen” (Jn 15,11)

Szent Pál Kolosszeiekhez írt levele 1,15–20: „Minden őbenne áll fenn

   Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte. Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Mindent általa és érte teremtetett.

   Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn. Ő a testnek, az Egyháznak a feje.

   Ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy övé legyen az elsőség mindenben. Úgy tetszett (az Atyának), hogy benne lakjék az egész teljesség, s hogy általa békítsen ki magával mindent a földön és a mennyben, minthogy Ő a kereszten vérével békességet szerzett.

                                   Márk Evangéliuma 4,30–32: Akkora, mint egy mustármag

   Majd így folytatta: „Mihez hasonlítsuk az Isten országát?

   Milyen hasonlattal szemléltessük? Olyan, mint a mustármag. Amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál. De aztán, hogy elvetették, egyre nő, és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Akkora ágakat hajt, hogy az égi madarak árnyékában tanyáznak.”

IMÁDSÁG: Háromszor szent Isten! Hálát adunk, hogy megteremtettél és szeretsz bennünket. Hálát adunk, hogy jelen vagy bennünk és az egész teremtettségben. Hadd tekintsünk úgy erre a világra, amint te, szeretettel. Így tekintve, hadd munkálkodjunk reménységgel a világért, hogy az igazság és a békesség virágozzék, nevednek dicsőségére. Ámen.

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…