1. január, 2021Publicisztika Dr. Kerekes László segédpüspök újévi köszöntője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

      Dícsértessék a Jézus Krisztus!

Krisztusban szeretett kedves hívek!

   Tele izgalommal, aggodalommal, de bizakodva lépjük át az új esztendő küszöbét. Aggodalommal, mert a múlt év váratlan fordulatot hozott nemcsak a világban, de kisközösségeinkben, családjainkban, sőt személyes életünkben is.

   Elbizonytalanodunk. Milyen lesz az új esztendő? Lesz-e védőoltás? Lesznek-e munkahelyek? Meddig tart ez a felemás helyzet?

  A keresztény ember a legnagyobb bizonytalanságban sem esik kétségbe, mert tudja, hogy nincs egyedül. Isten nevében, Isten segítségével bizakodva tekint a jövő felé. Isten igéjébe kapaszkodjunk Szent Pál szavaival, aki így buzdítja az efezusi híveket: Gondosan ügyeljetek tehát arra, hogyan éltek: ne balgán, hanem bölcsen. Használjátok fel az időt, mert rossz napok járnak. Ne legyetek értetlenek, hanem értsétek meg az Úr akaratát.  (Ef 5, 15-17).

   Szent Pál apostol nekünk is mondja, nemcsak az efezusi híveknek, legfontosabb tanácsát: éljünk bölcsen az új esztendőben. Mindenek előtt használjuk ki az előttünk álló időt, az új esztendő minden pillanatát. Fontos, hogy megtaláljuk és teljesítsük a prioritásokat. Ki és mi a fontos? Adjunk időt Istennek, felebarátunknak, saját magunknak. Minden lehetőségből hozzuk ki a maximumot. Ne legyünk felszínes, ímmel-ámmal élő keresztények, hanem hiteles életet éljünk.

   Bölcsen élni az új esztendőben mit jelent? Jelenti, hogy keressük és értsük meg Isten akaratát. Mit akar tőlünk az Úr? Látjuk az értékek elértéktelenedését. Éljük meg és erősítsük a bennünk levő értékeinket: az életet, a családot, az emberi kapcsolatokat.

   Legyünk építők, közösséget építő keresztények. Munkálkodjunk a nemzet, az egyház, az egyházmegye, a plébániai közösségek és a családok egységén. Az új esztendő első napján a Boldogságos Szűz Máriára, égi édesanyánkra tekintünk. Az ő közbenjárását kérjük. Ő  szerénységével és anyai szeretete melegével békét is ad mindenkinek. Szűz Mária jelenlétével Istenről beszél nekünk, aki mindenkinek a szerető atyja és mi mindannyian az ő gyermekei vagyunk. A Szűzanya jelenlétével arra emlékeztet bennünket, hogy a kegyelem győz a gonoszság felett.

   Ezekkel a gondolatokkal kívánok Istenben és életben gazdag, békés, boldog új esztendőt!

 

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…