> Családos imalánc – Ötszáznyolcvankettedik Hét – Január 30 – Február 5. - Imalánc.ro
 
31. január, 2023Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszáznyolcvankettedik Hét – Január 30 – Február 5. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Adjátok meg a hibázónak a reményt arra, hogy teljes bocsánatot nyerhessen, és ezért a büntetés mellé adjat ok egy kis bíztatást. A büntetés után egy szeretetteljes tekintettel vagy biztató szóval többet lehet elérni, mint sok dorgálással.
                                 – Bosco Szent János

   Mi pedig, akik az ő osztályrésze vagyunk, tegyük meg mindazt, ami a megszentelődésünkhöz tartozik. Meneküljünk a rágalmazásoktól, az alávaló és tisztátalan kapcsolatoktól, a részegeskedéstől és az újdonságok hajhászásától, az utálatos vágyaktól, az undorító házasságtöréstől és az utálatos gőgtől.
                              – Szent Kelemen

   Add, hogy élő és buzgó, tettekben gazdag hittel híven higgyek tebenned Teremtőmben szent Fiad, Jézus Krisztus által, aki az út, igazság és az élet, és a Szentlélek erejével!
                             – Szent Gertrúd

   Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 581 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Dicsőséges rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 582. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Dicsőséges R.f. 1. Tizede.
Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.
                         – Richard Wagner –

KEDD: Dicsőséges R.f. 2. Tizede.
Életem titka Istenben van elrejtve. Istennek csodálatos elképzelései vannak rólam, de a tervrajzot csak Ő ismeri.
                         – Thomas Merton –
Imaszándék: Mennyei Atyam, ne engedj olyan szót a számra amely nem a Te szavad, olyan gondolatokkal foglalkoznom, amelyek nem a Te gondolataid, olyan tervekkel foglalkoznom amelyek nem a Te terveid.

SZERDA: Dicsőséges R.f. 3. Tizede.
   Amikor nem látod, vagy nem érzed, hogy Isten tenne valamit, sokszor olyankor tesz a legtöbbet.
                     – Joyce Meyer –
Imaszándék: Hálát adok Uram irgalmadért, mert nem nézed közömbösen szenvedő gyermekeidet, hanem már előre előkészíted számunkra azt, amire szükségünk van!

CSÜTÖRTÖK: Dicsőséges R.f. 4. Tizede.
   Az Úr az én pásztorom, nem szenvedek hiányt, zöldellő réteken legeltet. A nyugalom vizéhez terel és felüdíti lelkemet. Az igaz úton vezérel, nevéhez híven. Ha sötét völgyben járok is, nem félek a bajtól, hisz Te velem vagy. Számomra asztalt terítettél, ellenségeimnek szeme láttára. Fejemet megkented olajjal, s a poharam szinültig töltötted. Kegyelmed és jóságod vezet életemnek minden napján, s az Úr házában lakhatom örök időkön át.
             – Zsoltárok könyve 22 –
Imaszándék: Add Uram, hogy a Te gondviselésedre tudjuk bízni életünket!

PÉNTEK: Dicsőséges R.f. 5. Tizede.
Kevés nemzetnek van olyan nagy hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és helyes lenne kérniük oltalmát országukra!
            – Szent Pio atya  –
Imaszándék: Hozzád fordulunk, Téged szólítunk Istennek hatalmas követe, Magyarország Szent Őrangyala! Köszönjük Istennek, hogy megteremtett számunkra, hogy az ő jóságából megerősödve nagy hatalmaddal és tudásoddal nemzetünk védelmét segíted, a nekünk ártó erők támadásaival szemben. Nézd el tudatlanságunkat, hogy eddig oly keveset hívtunk segítségül! Ezért kérjük, hogy vezess, és szilárdíts meg bennünket elhatározásainkban, őrködj céljaink felett, hogy múltunk tévedéseiből okulva, a jelen feladatait helyesen tudjuk felismerni és elvégezni! Járj közben, hogy alkalmassá válhassunk Isten világosságának és szeretetének befogadására! Kérjük, közvetítsd Isten áldását magyar családjainkra határon innen és túl, földünkre, levegőnkre, folyóinkra, s mindenünkre amit használatra kaptunk! Köszönjük, hogy védelmeddel folyamatosan mellettünk állsz! Legyen így mindörökké!

SZOMBAT: Dicsőséges R.f. 1. Tizede.
Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.
             – Wass Albert –
Imaszándék: Uram! Add, hogy naponta tudjunk rácsodálkozni az általad alkotott világra, amely által a Te szereteted körülvesz minket!

VASÁRNAP: Dicsőséges R.f. 2. Tizede.
De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.
             – János Evangéliuma 4,13-14. –
Imaszándék: Add Urunk, hogy a Te forrásodhoz menjünk, a Te igédből táplálkozzunk és a Te jelenlétedben éljünk!