> Családos imalánc – Ötszáznegyvennyolcadik Hét – Június 13 – 19. - Imalánc.ro
 
13. június, 2022Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszáznegyvennyolcadik Hét – Június 13 – 19. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Légy velem és tépd széjjel a Sátán hálóját, irgalmaddal tartsd távol tőlem a szívnek minden vakságát.
Szent Gertrúd

Bizonyos ügyekben jobb a hallgatás, mint a beszéd. Nem szükséges az ékesszólás védekezése ott, ahol önmagát védi meg az igazság.
Loyolai Szent Ignác

Valóban, Uram,… Mert olyan nagyot ígérsz nekem, teljesen adósod vagyok. Annál is többel tartozom szeretetedért, amennyivel több vagy nálam, akiért feláldoztad s akinek ígéred magadat.
Szent Anzelm

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 547 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Fájdalmas rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 548. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Fájdalmas R.f. 1. Tizede.
Közös jóakarattal kell cselekedni.
– Szent II. János Pál pápa –
Imaszándék: Kérlek, Jézusom, segíts, hogy a közös jóban tudjak együttműködni másokkal, akaratod szerint!
KEDD: Fájdalmas R.f. 2. Tizede.
Hiszen tudjátok, nem hoztunk magunkkal semmit, fegyverkezzünk fel az igazságosság fegyvereivel.
– Szent Polikárp –
Imaszándék: Istenünk, add, hogy tudjam elengedni a vélt igazságaimat és átalakítani azokat a Te igazságaid szerintiekké!

SZERDA: Fájdalmas R.f. 3. Tizede.
A viola rejtett virág, de az illatáról rá lehet ismerni.
– Bosco Szent János –
Imaszándék: Add, Uram, hogy cselekedeteim olyanok legyenek, hogy felismerjenek belőle Téged!

CSÜTÖRTÖK: Fájdalmas R.f. 4. Tizede.
Add hozzá Krisztust az életedhez, helyezd újra Őbelé a reményedet, és soha nem leszel csalódott!
– Ferenc pápa –
Imaszándék: Add, Uram, hogy tudjak olyan mélyen bízni Benned, hogy eddigi csalódásaimat fel tudjam dolgozni, hogy ne emlékeimnek, hanem Neked, Benned és Általad éljek!

PÉNTEK: Fájdalmas R.f. 5. Tizede.
Műved és ajándékod, ami jó van bennem, s ami rossz: csupán a magam bűne, s a te ítéleted.
– Szent Ágoston –
Imaszándék: Adj, Urunk, őszinte szívet, mely irgalmas jóságodba bízva meggyónja töredelmesen bűneit és csakis a jóra törekszik! Hála Neked jóságodért!

SZOMBAT: Fájdalmas R.f. 1. Tizede.
Legyetek mindig derűsek!
– Szent Pál apostol –
Imaszándék: Uram, segíts, hogy mgamba tudjam zárni és csak veled beszéljem meg mindazt, ami számomra szomorú! Add, hogy derűsen, kedvesen tudjak másokkal bánni, hogy minnél több emberrel megtapasztaltassam szeretetedet és hozzád vezessem!

VASÁRNAP: Fájdalmas R.f. 2. Tizede.
Sokszor azonban, sajnos, nem akartam elfogadni kezedet, és süket fülre vettem ismételt hívogatásodat.
– Avilai Szent Teréz –
Imaszándék: Add, Uram, hogy komolyan vegyem hívásaidat, ne utasítsam őket vissza, hanem készségesen, Rád figyelve teljesítsem azokat!