> Családos imalánc – Ötszáznegyvenkettedik Hét – Május 2 – 8. - Imalánc.ro
 
2. május, 2022Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszáznegyvenkettedik Hét – Május 2 – 8. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A munka a személy méltóságának alapvető eleme. A munka méltósággal tölt el bennünket, hasonlóvá tesz Istenhez, aki dolgozott és dolgozik.
Ferenc pápa

Legyen mindig kellő önbizalmunk, sose féljünk a problémákkal szembenézni, és mindenki iránt úgy viselkedjünk, hogy szégyent ne valljunk.
Szent XXIII. János pápa

Igen, érzem, hogy mikor szerető szívű vagyok, egyedül Jézus cselekszik bennem, minél inkább egy vagyok Vele, annál jobban szeretem minden nővéremet.
Lisieux-i Kis Szent Teréz

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 541 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Örvendetes rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 542. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Örvendetes R.f. 1. Tizede.
És ha emiatt üldözést szenvedne valakiktől, csak annál jobban szeresse az illetőket Istenért. Mert aki inkább vállalja az üldöztetést, semhogy elszakadjon testvéreitől, az igazán megmarad a tökéletes engedelmességben.
– Assisi Szent Ferenc –
Imaszándék: Istenem, segíts hogy mkindig engedelmes legyek abban, ami a jót előmozdítja!

KEDD: Örvendetes R.f. 2. Tizede.
A lelki fegyverekben szabályszerűen harcolhatsz láthatatlan és látható ellenségeid ellen.
– Szent István király –
Imaszándék: Segíts, Uram, hogy tiszta szívvel imádkozni tudjak azokért is akiket nem szeretek eléggé, hogy tanuljam meg őket jobban szeretni!

SZERDA: Örvendetes R.f. 3. Tizede.
Mindazok az emberek, akik üres felfuvalkodottságukban és tetszelgő kivagyiságukban a kevélykedést és az időleges uralmat szeretik, és az összes olyan szellem, aki ugyanezeket választva az emberek feletti hatalomban keres dicsőséget, egyazon közösség kötelékébe tartoznak, és noha az efféle dolgokért gyakran harcolnak egymás ellen, a vágy egyenlő terhe alatt ugyanabba a mélységbe zuhannak, s egymáshoz béklyózza őket erkölcseik és érdemeik hasonlósága.
– Szent Ágoston –
Imaszándék: Add, Istenem, hogy ne tartsam magam másoknál többre!

CSÜTÖRTÖK: Örvendetes R.f. 4. Tizede.
A lélek valóságát az öntudat tárja föl: az öntudatba ugyanis a lélek megvilágított módon van jelen önmaga számára.
– Aquinói Szent Tamás –
Imaszándék: Istenem, segíts hogy öntudatomat is hozzád igazítsam!

PÉNTEK: Örvendetes R.f. 5. Tizede.
Csak Krisztust hirdessék, bármi módon, akár érdekből, akár őszinte szándékkal. Én örülök neki, és ezután is örülni fogok.
– Szent Pál apostol –
Imaszándék: Add, Istenem, hogy sokan hirdessék Krisztus örömhírét!

SZOMBAT: Örvendetes R.f. 1. Tizede.
Teljesen belenyugodtam Isten akaratába.
– Avilai Szent Teréz –
Imaszándék: Hálásak vagyunk, Istenünk, minden nyugodtságért mellyel megajándékoztál, ha akaratodat teljesítettük!

VASÁRNAP: Örvendetes R.f. 2. Tizede.
Most a hithirdetés rátok van bízva, hogy új és új erővel hangozzék fel. Az egyháznak szüksége van a fiatalok lelkesedésére, kreativitására és örömére.
– Ferenc pápa –
Imaszándék: Add, Uram, hogy életünkkel is hirdessük evangéliumodat!