28. november, 2021Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszázhuszonegyedik Hét – November 29 – December 5. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Álljatok ki tehát: derekatokra csatoljátok a tisztesség övét, öltsétek magatokra az igazság páncélját, lábatokra húzzátok a békesség evangéliumának hirdetésére a készség saruját.
Szent Pál apostol


Bárcsak éppúgy lett volna erőm ahhoz is, hogy tartózkodjam mindentől, ami az Úristen becsülete ellen van, mint ahogy a természetemben gyökeredzett az elszántság, mindenáron megóvni azt, amit a világ tart becsületnek!
Avilai Szent Teréz

De az akarat nem indul, hacsak az ismeret fáklyaként nem világítja meg útját, más szavakkal az akarat által megkívánt jó szükségképpen az ész által megismert jó is egyúttal.
XIII. Leó pápa

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 520 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Világosság rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 521. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Világosság R.f. 1. Tizede.
Akarod, hogy értelmed alkalmas legyen legyőzni szenvedélyeidet? Rendeld alá a nagyobbnak, és legyőzi az alacsonyabbat: és béke lesz benned: valóságos, biztos, rendezett.
– Szent Ágoston –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy találjunk nálad megoldást szenvedélyeink legyőzésére!

KEDD: Világosság R.f. 2. Tizede.
A szeretetre – a karitászra – mindig szükség lesz, még a legigazságosabb társadalomban is.
– XVI. Benedek emeritus pápa –
Imaszándék: Add, Jézusunk, hogy megérezzük kinek milyen szeretetre van szüksége! Áldj meg bennünket, Uram, hogy tiszta legyen szeretetünk, amit embertársainknak nyújtunk!

SZERDA: Világosság R.f. 3. Tizede.
A gyerekek, a szegények, a szenvedők és a magányosok számára mindig legyen egy boldog mosolyod.
– Kalkuttai Szent Teréz anya –
Imaszándék: Segítsd, Urunk, a gyermekeket, hogy szeretettel legyenek körülvéve!

CSÜTÖRTÖK: Világosság R.f. 4. Tizede.
Mások dolgait, legyen azok akár jók, akár rosszak, sohase tartsuk nyilván, mert eltekintve attól a a veszedelemtől, hogy bűnt követhet el, az ilyesmi szórakozást okoz és csökkenti a lelkiséget.
– Keresztes Szent János –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy ne foglalkozzunk azzal, ami nem ránk tartozik!

PÉNTEK: Világosság R.f. 5. Tizede.
Mint a csöppnyi gyermek az anyjához, úgy sír fel, és könnyezve esdi az isteni táplálékot; saját kívánságai szerint kér, de az ajándék, amit kap, különb az egész látható világnál!
– Aranyszájú Szent János –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy úgy szóljunk hozzád, mint kedves gyermekeid és elfogadjuk szeretettel mindazt, amit kapunk tőled!

SZOMBAT: Világosság R.f. 1. Tizede.
Add, Uram, hogy szívemet Hozzád irányítsam, és ha lankadnék és botlanék, a javulás szent föltételével állandóan tápláljam.
– Aquinói Szent Tamás –
Imaszándék: Kérünk, Urunk, hogy éreztesd meg jelenlétedet, akkor is ha jót teszünk, de akkor is, ha botladoznánk! Emelj fel, kérlek botlásainkból!

VASÁRNAP: Világosság R.f. 2. Tizede.
Maradj velem, Uram, hogy megmutasd nekem akaratodat.
– Szent Pio atya –
Imaszándék: Segíts, Urunk, hogy vegyük észre a te akaratodat és alázatosan elfogadjuk azt!