22. november, 2021Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszázhuszadik Hét – November 22 – 28. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva


Jézus nem nézi az időt, mert az Égben már nincs idő. Neki csak a szeretetre kell néznie.
Lisieux-i Kis Szent Teréz

Megérezte szívében jelenlétedet, magaviseletének szent gyümölcsei tanúskodtak erről.
Szent Ágoston

A lélek természetére azonban csak tevékenységeiből lehet következtetni.
Aquinói Szent Tamás

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 519 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő az Örvendetes rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 520. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Örvendetes R.f. 1. Tizede.
Nálatok ugyanis a mi tanúságtételünk hitre talált.
– Szent Pál apostol –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy lelki téren tett fáradozásaink a hit gyömölcseit teremjék!

KEDD: Örvendetes R.f. 2. Tizede.
Az egyik az volt, hogy ne mondjak rosszat soha senkiről, hanem amennyire csak lehetséges, elkerüljek minden megszólást. Mindig szem előtt tartottam ugyanis azt az elvet, hogy nem mondok másról olyasmit, amit nem szeretnék, ha énrólam beszélnék.
– Avilai Szent Teréz –
Imaszándék: Add, Jézusom, hogy meg tudjuk fékezni gondolatainkat, szánkat a rossz megszólásoktól. Alapelvünk legyen, hogy vagy jót vagy semmit.

SZERDA: Örvendetes R.f. 3. Tizede.
Az isteni kegyelem ereje, amely midőn az elmélet megvilágosítja és az akaratot üdvös állhatatossággal erősítvén folytonosan a jóra serkenti, könnyebbé és egyszersmind biztosabbá is teszi a természeti szabadság használatát. – XIII. Leó pápa –
Imaszándék: Add, Istenünk, hogy a jóra törekedjünk!

CSÜTÖRTÖK: Örvendetes R.f. 4. Tizede.
Törüljön le az emberek lelkéről mindent, ami ezt a békét beszennyezhetné, mindenkit alakítson át az igazság, és igazságosság és a testvéri szeretet tanúivá.
– Szent XXIII. János pápa –
Imaszándék: Add. Urunk, hogy meglátszodjon rajtunk, hogy keresztények vagyunk!

PÉNTEK: Örvendetes R.f. 5. Tizede.
Az imádságban Istennek szentelt idő nemcsak, hogy nem károsítja a felebaráti szeretet gyakorlását, hanem valójában ennek kimeríthetetlen forrása. – XVI. Benedek emeritus pápa –
Imaszándék: Add, Uram, hogy sok időt szánjak rád és ez meglátszodjon emberi kapcsolataimon is!

SZOMBAT: Örvendetes R.f. 1. Tizede.
Ne csak a figyelmedet, de a szíved is add nekik!
– Kalkuttai Szent Teréz anya –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy szívvel-lélekkel dolgozzunk a te szőlődbe!

VASÁRNAP: Örvendetes R.f. 2. Tizede.
Szereted Te, Uram, az okosságot; szereted a világosságot; szereted a szeretetet, jobban, mint a léleknek valamennyi egyéb cselekvését.
– Keresztes Szent János –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy okosan cselekedjünk, hogy minél több lelket megnyerjünk számodra!

Keresés a honlapon…