> Családos imalánc – Ötszázhatvannyolcadik Hét – Október 24–30. - Imalánc.ro
 
24. október, 2022Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszázhatvannyolcadik Hét – Október 24–30. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Valakin segíthetnél.
Joga nincs hozzá. Nem érdemli meg.
Tán összetörte a szíved.
Az ész is azt súgja: Minek?
De Krisztus nyomorog benne.
És a szelíd hang halkan újra kérlel:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet!
                   – Túrmezei Erzsébet –

 

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 567 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Világosság rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 568. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Világosság R.f. 1. Tizede.
Uram, akarod ma a hangomat, hogy a mai nap beszélgetéssel teljen azokkal, akik a szeretet szavát szomjazzák? Uram, neked adom ma a hangomat.
                  – Kalkuttai Szent Teréz anya –

Imaszándék: Add, Urunk, hogy ne sajnáljuk és ne vonjuk meg az arra szorulóktól a szeretet szavát! Segíts, hogy személyválogatás nélkül szeretni tudjuk még azokat is, akik bűneik miatt nem tudnak másokat szeretni!

KEDD: Világosság R.f. 2. Tizede.
Erős pálya, lelki út, ki áthatoltál mindenen a magasságban, s földi világban, s minden mélység szurdokában: mindenkit összekötsz és egybehajtsz.
                – Szent Hildegard –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy rád figyelve elérjük az emberek közötti egységet, kölcsönös megbecsülést, tiszteletet és szeretetet, mert csak így vagy köztünk!

SZERDA: Világosság R.f. 3. Tizede.
Add, hogy igaz, egész és ép szívvel hathatósan ellene mondjak a Sátánnak, minden pompájának és minden cselekedetének.
                – Szent Gertrúd –
Imaszándék: Istenünk, segíts hogy a kísértések idején Téged válasszalak, ki erőm és boldogságom vagy!

CSÜTÖRTÖK: Világosság R.f. 4. Tizede.
Az elmúlt szenvedés már nem a miénk, a jövendő még nem a miénk, és nem lehetünk biztosak abban, a miénk lesz-e, hiszen nem biztos az sem, hogy miénk lesz az idő, egyedül tehát csak a jelen pillanat szenvedése az, ami a miénk, és nem több.
               – Sziénai Szent Katalin –
Imaszándék: Segíts, Urunk, hogy a jelenben éljünk és add, hogy észrevegyük a Te jelenlétedet!

PÉNTEK: Világosság R.f. 5. Tizede.
Ami engem illet a tökéletesség elérésében nem ismerek más eszközt, mint a szeretetet.
              – Lisieux-i Kis Szent Teréz –

Imaszándék: Segíts, Urunk, hogy meg tudjuk különböztetni az Istennek szolgálókat azoktól, akik csak a látszatra adnak! Add, hogy megmaradjunk a Te szeretretedben és ők is eljussanak a hitre! Szereteted és szeretetetünk által tökéletesítsd tevékenységüket! !

SZOMBAT: Világosság R.f. 1. Tizede.
Még most is csodálkozom azon, hogy mindig föl tudtam kelni, s áldom az irgalmas Úristent, mert hiszen ő volt az egyedüli, aki kezét nyújtotta nekem a fölkeléshez. Áldott legyen mindörökkön örökké!
           – Avilai Szent Teréz –
Imaszándék: Adj, Urunk, hogy elsősorban neked adjunk hálát jótéteményeidért, segítségeidért, mert még ha embereken keresztül is segítesz, ezek indítója Te magad vagy!

VASÁRNAP: Világosság R.f. 2. Tizede.
Némelykor nekünk is földre kell hajolnunk és megalázkodnunk, hogy utána bizalommal és örömmel emelkedhessünk fel.
        – Szent Erzsébet –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy alázatosak legyünk a mindennapokban, szívünk legbensejében, hogy Téged dicsőítsünk általa és dicsőítsenek Téged az általad indítványozott tetteink miatt az emberek!