> Családos imalánc – Ötszázhatvannegyedik Hét – Szeptember 26 – Október 2. - Imalánc.ro
 
26. szeptember, 2022Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszázhatvannegyedik Hét – Szeptember 26 – Október 2. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Minden embert, aki csak találkozik velem, úgy fogadok, mint akit te küldtél hozzám.
Szent XXIII. János pápa

A rózsafüzér szeretete gyümölcsöket terem. – Halmozz el, Uram, a te tiszta szereteteddel, hogy ne csak üres beszéddel, hanem igazi cselekvő szeretettel tudjak embertársaim felé fordulni!

A szeretet az otthonainkban kezdődik; a szeretet az otthonokban lakik és ezért van a sok szenvedés és szerencsétlenség a világban… Úgy tűnik, manapság mindenki szörnyű sietségben van, türelmetlenül a minél nagyobb siker, fejlődés, gazdagság és más hasonlók elérésében, a gyermekeknek pedig szüleik idejéből oly kevés jut. A szülőknek nincs idejük egymásra és így a családokban kezdődik a világ békéjének felbomlása.

                                        – Szent Kalkuttai Teréz anya –

A felebaráti szeretet út az Istennel való találkozás felé, s a felebaráttól való elfordulás Isten számára is vakká teszi az embert.
                                        – XVI. Benedek pápa –

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 563 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Örvendetes rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 564. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Világosság R.f. 1. Tizede.

Tehát Krisztus követségében járunk, maga az Isten int benneteket általunk. Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!
                                    –Szent Pál Korintusiaknak írt második levél 5,20–

Imaszándék: Add, Uram, hogy ne a gőg uralkodjék bennünk, amikor embertársaink a te indíttatásaidra figyelmeztetnek a jóra, hanem fogadjuk azt teljes alázattal, benned való megnyugvással és javulásra való törekvéssel!

KEDD: Világosság R.f. 2. Tizede.
Jézus meghívott a krisztusi életre,
s egy életen át követed Őt.
Megújulva mindennap lélekben,
az Atya adott végtelen kitartást, erőt.
                                                  – Laurinyecz Dóra –
Imaszándék: Óvj meg, Uram, a rossztól a kísértések idején és tarts meg a hitben!

SZERDA: Világosság R.f. 3. Tizede.
Add, Uram, hogy jobban szerethessek, mint tegnap!”
                                                 – Gyökössy Endre –

Imaszándék: Halmozz el, Uram, a te tiszta szereteteddel, hogy ne csak üres beszéddel, hanem igazi cselekvő szeretettel tudjak embertársaim felé fordulni!

CSÜTÖRTÖK: Világosság R.f. 4. Tizede.
Mária az élet minden fájdalmát tegye számodra örömmé!
                                                 – Pio Atya –

Imaszándék: Kérünk öleld magadhoz az özvegyeket, árvákat, az egyedül élőket, hogy ne roppanjanak össze a fájdalom súlya alatt!

PÉNTEK: Világosság R.f. 5. Tizede.
Ha egy gyermek reád mosolyog, az az Úr üzenete, hogy nem szabad feladni.
                                            – Don Matteo film –

Imaszándék: Uram! Köszönöm a gyermekem mosolyát, mert hiszem, hogy ez a Te üzeneted felém!

SZOMBAT: Világosság R.f. 1. Tizede.
Szentlélek Úristen, gyújtsd lángra az én hideg szívemet az isteni szeretet tüzével, és add meg nekem a kegyelmet, hogy töredelmes, önmegtagadó és tiszta életemmel a Te 7 szent ajándékod elnyerésére magamat előkészítsem!
                                          – Szentlélek rózsafüzér –

Imaszándék: Uram, Szentlelked irányítsa cselekedeteimet!

VASÁRNAP: Világosság R.f. 2. Tizede.
Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk.
                                            – Szent Pál Timóteusnak írt második levele 1, 7 –

Imaszándék: Segíts, Uram, hogy ne vegyen rajtam erőt az elkeseredettség, hanem inkább merítsek erőt Szent Fiad értünk kereszthalált is vállaló szeretetéből!