> Családos imalánc – Ötszáznegyvenedik Hét – Április 18–24. - Imalánc.ro
 
18. április, 2022Imalánc a családokért Családos imalánc – Ötszáznegyvenedik Hét – Április 18–24. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem lehet tudatlanba venni, nem lehet tagadni; angyal az, aki Krisztus országát és az örök életet hirdeti. Ne külseje szerint értékeld, hanem hivatása szerint.
Szent Ambrus

Örömöt, igaz örvendezést ajándékoztok minekünk azzal, ha engedelmesek lesztek azok iránt, akikről a Szentlélek által írtunk most nektek; a kiválasztott barát, hűségesnek találtatott abban, hogy Isten szavaira figyelmes volt.
Szent Kelemen

Az Úr legyen irántam irgalmas és áldjon meg engem.
Szent Gertrúd

Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 539 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Fájdalmas rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 540. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Fájdalmas R.f. 1. Tizede.
-Ha vigyázatlanságból hazudtál, ha azt nyíltan jóváteheted kimagyarázással, vagy helyreigazítással, tedd jóvá.
– Szalézi Szent Ferenc –
Imaszándék: Istenem, segíts hogy felismerjem saját tévedéseimet, ferdítéseimet, tudatlanágomat! Add segítségedet, hogy jóvátegyem azokat!

KEDD: Fájdalmas R.f. 2. Tizede.
Valóban, Uram,… Mert olyan nagyot ígérsz nekem, teljesen adósod vagyok. Annál is többel tartozom szeretetedért, amennyivel több vagy nálam, akiért feláldoztad s akinek ígéred magadat.
– Szent Anzelm –
Imaszándék: Uram! Segíts, hogy alázatos és hálás lelkületű legyek!

SZERDA: Fájdalmas R.f. 3. Tizede.
A munka előbb kötelesség, majd jogok forrása.
– Szent II. János Pál pápa –
Imaszándék: Uram! Add, hogy önzetlenül segítsek munkámmal is másokon!

CSÜTÖRTÖK: Fájdalmas R.f. 4. Tizede.
Az ima olyan, mint a fegyver, amikor veszélyben vagyunk legyen mindig kéznél.
– Bosco Szent János –
Imaszándék: Istenem, segíts hogy sokszor szóljak hozzád!

PÉNTEK: Fájdalmas R.f. 5. Tizede.
A nagy és szép dolgokra fel kell tenni életünket.
– Ferenc pápa –
Imaszándék: Add, Istenem, hogy kitartsak a jó elhatározásaim mellett!

SZOMBAT: Fájdalmas R.f. 1. Tizede.
Mindig készen lehetünk arra, hogy elesünk.
– Lisieux-i Kis Szent Teréz –
Imaszándék: Add, Uram, hogy ha el is estem fel tudjak állni, mert beléd kapaszkodok!

VASÁRNAP: Fájdalmas R.f. 2. Tizede.
Hű és okos szolga az, aki minden vétségéért kész bűnhődni, bensőleg töredelmes bánattal, külsőleg pedig gyónással és az elégtétel cselekedeteivel.
– Assisi Szent Ferenc –
Imaszándék: Uram, Jézus, add, hogy, ha bűnt követtem el, akkor attól igazi bánattal szívemben el tudjak fordulni és megbánjam azt a gyónásban!