23. február, 2021Imalánc a családokért Családos imalánc – Négyszáznyolcvanegyedik Hét – Február 22 – 28. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   Akinek lelkiismerete békében van, nagy kincset bír.
                         – Bosco Szent János

   Három vágy él a fiatalok szívében: a szépség, a jóság és az igazság. A szépség kutatói, a jóság prófétái ők. A jóság fertőző. Végül szomjazzák és keresik az igazságot, amit nem lehet birtokolni, csak találkozni vele, mert az Igazság Isten. Ez az a kihívás, amellyel a fiataloknak szembe kell nézniük, legyőzve a lustaság és a szomorúság kísértését.
                        – Ferenc pápa

   Nem kell mást tennem, mint az evangéliumba pillantani, máris szívom magamba Jézus életének az illatát és tudom, hogy merre fussak.
                       – Lisieux-i Kis Szent Teréz

   Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 480 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Örvendetes rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 481. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Örvendetes R.f. 1. Tizede.
Igazán tisztaszívűek azok, akik a földieket megvetik, az égieket keresik és nem szűnnek meg tiszta szívvel és lélekkel imádni és szemlélni az Urat, az élő és igaz Istent.
                        – Assisi Szent Ferenc –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy szeressünk és töltődjünk a Veled való beszélgetéseinkből!

KEDD: Örvendetes R.f. 2. Tizede.
   Légy alázatos is, hogy Isten felmagasztaljon most és a jövőben.
                         – Szent István király –
Imaszándék: Segíts, Urunk, hogy gőgösség helyett inkább az alázatosságot válasszunk!

SZERDA: Örvendetes R.f. 3. Tizede.
Gyermek vagyok, de atyám örökre él, ő mindig alkalmas gyámolítóm.
                        – Szent Ágoston –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy megőrízzük gyermekségünk, mert a gyermek ragaszkodik atyjához és anyjához, kíváncsi, tettrekész és tiszta!

CSÜTÖRTÖK: Örvendetes R.f. 4. Tizede.
Ha egyszer az Úr erőt adott és sikerült magamat rászánnom arra, hogy az ő szolgálatában megtegyek valamit, már e földi élet folyamán is úgy megfizet érte Ő Szent Felsége, hogy azt csak az olyan ember tudja megérteni, akinek magának is kijutott ebből az örömből.
                        – Avilai Szent Teréz –
Imaszándék: Add, Urunk, hogy még sokszor rászánjuk magunkat a Te mindennapos szolgálatodra az apró jóságok megtételében!

PÉNTEK: Örvendetes R.f. 5. Tizede.
   Isten- és felebaráti szeretet egymástól elválaszthatatlan: csak egy parancs a kettő. De mindkettő Isten bennünket megelőző szeretetéből fakad, aki előbb szeretett minket.
                     – XVI. Benedek emeritus pápa –
Imaszándék: Segíts, Urunk, hogy felebarátainkban Isten arcát keressük, hogy jól tudjuk őket szeretni, mert csak így tudunk téged nekik visszatükrözni!

SZOMBAT: Örvendetes R.f. 1. Tizede.
Bármekkora nehézségekkel és kellemtelenségekkel járjanak is hivatala és kötelmei, ne csüggedjen el az ilyen nehéz időben, mert nem lesz mindig úgy.
                   – Keresztes Szent János –
Imaszándék: Add, Istenünk, hogy megtanuljuk: a sötét éjszaka után mindig fényes reggelre ébredünk!

VASÁRNAP: Örvendetes R.f. 2. Tizede.
   Töltsön el Isten kegyelme, légy alázatos, jámbor, az öröm olajával felkent!
                    – Szent Bonaventura –
Imaszándék: Uram, ha a Te kegyelmed velünk van, akkor tudunk csak igazán örülni! Hála kegyelmedért!

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…