Akkor szeretünk igazán, amikor nincs szükség ezt ismételgetni.
                          – Charles Cahier

   A házasság küzdelem, amely előtt Isten áldását kérik, mert az örökké tartó szeretet a legmerészebb vállalkozás.
                         – Honoré de Balzac

   Arra születtél, hogy valaki számára ajándék legyél. Merd vállalni hivatásod! Merj Isten áldása lenni egy férfi, egy nő számára, egy család számára!
                         – Böjte Csaba

   Köszönjük mindazoknak, akik Istenbe vetett hittel és bizalommal egyénileg vagy családjukkal, esetleg lelkiatyjukkal és közösségükkel imájukkal bekapcsolódtak legalább egyszer (de ha többször az annál jobb) a családos imalánc eddigi 423 hetébe, vagy akár annak egy fohászába. Buzdítjuk önöket, hogy próbáljanak továbbra is időt szakítani az imára. Minden hittel mondott ima eljut a Mindenhatóhoz. Ő mielőtt kimondanánk tudja mire van szükségünk. Kérjük, adja meg nekünk kegyelme által, hogy felismerjük Őt mindennapjainkban, ráismerjünk az Ő kéréseire, amit sajátosan személyreszabottan kér tőlünk! Isten áldása kísérje mindenki imáját, fohászát, munkáját, családját és egyházközségét! A soron következő a Világosság rózsafüzér. Hálát adunk Istennek minden egyes jóindulatú, imádkozó személyért, aki a jóra törekszik és lelki közösségben van velünk a Családos imalánc 424. hetének imáiban.

HÉTFŐ: Világosság R.f. 1. Tizede.
     A házasságban ne életem célja, hanem életem társa legyél!
                    – Böjte Csaba OFM

Imaszándék: Segíts, Urunk, hogy a házasságban célunk a feléd vezető út legyen és ebben legyünk mi is egymás segítségére a családban!

KEDD: Világosság R.f. 2. Tizede.
   Amikor egy keresztény férfi és nő a házasság kötelékében egyesülnek, az Úr kegyelme képessé teszi őket arra, hogy szabadon megígérjék egymásnak a kizárólagos és tartós szeretetet. Így az egybekelésük az Úr és jegyese közötti új és örök szövetség szentségi jele lesz. Jézus közöttük él, fenntartja őket az élet folyamán a kölcsönös önátadásban, hűségben és elválaszthatatlan egységben.
Ferenc pápa

Imaszándék: Add, Urunk, hogy a házasságban élők Isten kegyelme által erősödjenek meg a szeretetben, a kölcsönös tisztelettartásban és örvendjenek a rájuk bízott életeknek!

SZERDA: Világosság R.f. 3. Tizede.
   Azt gondolom, hogy a mai világ fejtetőre van állítva, és sok a szenvedés azért, mert oly kevés a szeretet az otthonokban és a családi életben. Nincs időnk a gyermekeinkre, nincs időnk egymásra, nincs időnk élvezni egymás jelenlétét.
Kalkuttai Szent Teréz anya

Imaszándék: Add, Urunk, hogy gyakoroljuk az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit a családban is!

CSÜTÖRTÖK: Világosság R.f. 4. Tizede.
   Csak akkor érthetjük meg és valósíthatjuk meg a házastársi és családi életben is az emberről, mint Istennek a keresztség szentségében újjászülető gyermekéről szóló igazságot, ha megnyílunk Isten igazságának.
XVI. Benedek emeritus pápa

Imaszándék: Add, Urunk, hogy megértsük: a házasság csak akkor lesz teljes, ha nemcsak egymás számára maradunk nyitottak, hanem főleg Isten igazságaira!

PÉNTEK: Világosság R.f. 5. Tizede.
   Egy kapcsolatot éppen a kihívások hiánya, a megszokás tud megölni. Meg kell őriznünk azt a képességünket, hogy meglepjük a másikat.
Paulo Coelho

Imaszándék: Adj, Urunk, olyan kihívásokat, melyekkel a házastársak újra és újra egymásra találnak a szeretetben!

SZOMBAT: Világosság R.f. 1. Tizede.
   Egy kibontakozó, növekedő út a házasság. A lelkiismeret az a pont, ahol ég és föld összeér, hagyatkozzunk rá!
Böjte Csaba OFM

Imaszándék: Add, Urunk, hogy a házasok ne a külső tanácsokra, hanem a lelkiismeretből megszólaló Isteni tanácsra figyeljenek!

VASÁRNAP: Világosság R.f. 2. Tizede.
   Annak a család, aki tud együtt imádkozni  van jövője.
Papp Miklós

Imaszándék: Add, Urunk, hogy hittel tudjunk együtt imádkozni a családban!