> Csak egy a szükséges - Imalánc.ro
 
17. július, 2022Igehirdetések Csak egy a szükséges bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben:

Jézus szívesen járt Betániába, ahol kebelbarátai laktak.

Jézus és tanítványai betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához és hallgatta szavait.

Márta meg sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: „Uram – méltatlankodott –,nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen nekem.”

Az Úr azonban így válaszolt: „Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha.”

Lukács Evangéliuma 10, 38-42

Jézus szívesen járt Betániába, ahol kebelbarátai laktak. Egy csendéletet olvasunk, amelynek a főszereplői a két testvér, Márta és Mária. Márta nehezen tudja feldolgozni, hogy nővére nem foglalkozik a vendéglátás nyugtalanító feladatával, hanem Jézussal cseveg. Gyakran minket is zavarhat, ha nem vagyunk a figyelem központjában, ha nem figyelnek eléggé szorgos munkánkra.

A mai rohanó világban egyre kevesebb olyan emberrel találkozunk, aki meg tud állni, figyelni tud másokra, meg tud másokat hallgatni.

A találkozásainkon is megfigyelhető, hogy mindenki überelni akarja a másikat. Túlbeszéljük, letaglózzuk a másikat. Ugyanazt elmondjuk legalább kétszer is, hogy meg legyünk arról győződve, hogy meghallgattak, hogy megértették amit mondtunk.

Mária arra kíváncsi mit gondol a Mester az egészről, mi az Ő személyes álláspontja. Végül neki jár ki a dicséret, mert az élet fontosabb, lényegesebb dolgaival foglalkozik. Nem köti le a figyelmét a tömérdek munka, kötelességteljesítés, mások elvárásai, hanem a lényegre figyel. El tud szakadni a mindennapok mókuskerekétől, és oda tud figyelni arra, amit az Úr kíván tőle.

Máriához hasonlóan kell hallgassuk az evangéliumot, amely át kell járja, meg kell erősítse lelkünket.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…