> Boldog vagy, Simon, Jónás fia… - Imalánc.ro
 
29. június, 2022Igehirdetések Boldog vagy, Simon, Jónás fia… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.”

Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti, kinek tartotok engem?” Simon Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.”

Máté Evangéliuma 16, 13-19

Életünk legfontosabb kérdései közé tartozik, hogy ki számunkra Krisztus. Már Jézus korában is sok vélemény, mende-monda alalkult ki Jézus személyével kapcsolatban. Mindenkinek megvolt a saját bejáratú véleménye Róla. Nem annyira a kérdés megválaszolása a fontos, hanem a saját életpéldánk. Hiába mondja valaki, hogy számára Krisztus, A Király, ha életében nem Ő uralkodik.

Keresztány életünk csak akkor lesz eredeti, ha erre a kérdésre megadjuk a személyes válaszunkat. Másképpen csak egy elvnek, egy ideológiának vagyunk a követői, de nincs benne élet, eredetiség, nem az életről szól. a válaszunk csak akkor lesz eredeti, ha saját tapasztalatunkról teszünk tanúságot. Sokan csak megtanulták erre a kérdésre a választ, de nincs kihatással életükre.

Péter kinyilatkoztatásból értesült Jézus kilétéről. Ő hitt a kinyilatkoztatásban és később ennek az élménynek a hatására végezte apostoli feladatait. Nemcsak szóban, hanem tettben is követte isteni Mesterét. Számára a hit nem elméleti kérdés volt, hanem személyes meggyőződés. Ez nem zárja ki, hogy életében voltak gyenge pillanatai, amikor nem tudta megvallani a hitét. Később azonban teljes bedobással hirdette az evangéliumot, és adta oda életét a Krisztusba vetett hitéért. Ma az Ő közbenjárását kérjük, hogy a mi életünk is sziklára, azaz Krisztusra épüljön fel.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…