> Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok - Imalánc.ro
 
29. november, 2022Igehirdetések Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor a hetvenkét tanítvány nagy örömmel visszatért küldetéséből, Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott:

Vajon hogyan látjuk a jelenlegi helyzetünket? Tényleg Isten akarta, hogy most ott legyünk, ahol vagyunk? Látjuk Isten munkálkodását jelenlegi életünkben?

„Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kicsinyeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked.

Mindent átadott nekem Atyám. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya; és az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja jelenteni.” Jézus ezután tanítványaihoz fordult, és külön nekik mondta:

„Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek, sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta, és hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta.”

Lukács Evangéliuma 10,21-24

A látás a mai evangélium egyik kulcsszava. Vajon mit láthattak az apostolok, amelynek a hatására örvendtek, lelkesedtek? Valószínű Isten munkálkodását a saját és mások életében.

Húsvét hajnalán Mária Magdolna elsőként látta az üres sírt, utána elkeseredetten sírt.

Péter bement a sírhoz és elcsodálkozott azon amit látott.

Egyedül Szent János apostolról írja az evangélium: látta és hitt.

Vajon hogyan látjuk a jelenlegi helyzetünket? Tényleg Isten akarta, hogy most ott legyünk, ahol vagyunk? Látjuk Isten munkálkodását jelenlegi életünkben?

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…