9. október, 2021Igehirdetések Boldog a méh, mely hordozott téged bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: „Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!”

Erre ő így válaszolt: „És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!”

Lukács Evangéliuma 11, 27-28

   Jézus tanításának egyik pontos következménye a boldogság. Egy asszony örömrivalgásban tör ki, amikor Jézust hallja, amikor kapcsolatba kerül az isteni igével. Ez az esemény mindig viszonyítási pont kell legyen számunkra, amikor Isten igéjét olvasuk, hallgatjuk, átelmékedjük.
   Nem elég hallgatni Isten igéjét, hanem állandóan gyakorolnunk, tettekre kell váltsuk. Isten igéjének hallgatása csak akkor lesz gyümölcsöző a mi életünkben, ha nemcsak hallgatjuk, hanem személyesen válaszolunk rá. Úgy ahogy az apostolok sem tudtak győzni a gonosz hatalma felett egyszerűen az Ige hallgatása által, pontosan ugyanúgy kell viszonyuljunk mi is hozzá.
   Jó volna, ha a szentírás szavait olvasva a mi lelkünk is örömre lobbana, hogy mi is örömmel folytassuk életünk útját. Isten igéje számunkra mindennapi kenyér kellene legyen, mert csak így kaphatunk igazi, tartós örömöt lelkünkben. Végső soron már nem a családi kapcsolatainknak köszönhetően leszünk boldogok, hanem azáltal, hogy befogadtuk és éljük az isteni igét.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…