> Böjte Csaba – Szeretet a békességben - Imalánc.ro
 
3. augusztus, 2022Publicisztika Böjte Csaba – Szeretet a békességben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 

   Rengeteg feladat van az ember előtt, és a töménytelen munka láttán sajnos sokszor ránk tör a nyugtalanság, idegesek, feszültek leszünk, és elkezdünk kapkodni, dühöngeni.

Nyugodtsaggal-szeretettel

Ilyenkor érdemes megállni és elgondolkodni, hogy vajon e világban van-e bár egyetlen dolog, amit idegesen, feszülten, dühösen jobban el lehet végezni, mint békés nyugalommal? És ha a nyugtalanság, békétlenség, a harag nem segít jóvégre vinni a dolgaimat, akkor mi értelme lenne letérni a szentek által jól kitaposott jézusi útról, a szeretet békés útjáról?

   Bíznod kell Istenben, aki megfogja kezedet és vezet. Hiszem, hogy nem azért teremtette a világot a Teremtő, hogy elpusztuljon. A tudósok szerint kb. ötmilliárd éves a Naprendszer. A jó Isten ötmilliárd éve bogozza, hegyezi. A kisgyermek csinál egy homokvárat, s te véletlenül felrúgod. Erre ő odaáll eléd, szembeáll veled, megvédeni az ő művét. Vajon a jó Isten hagyja, hogy ezt az évmilliárdok óta formálódó csodaszép világot csak úgy könnyedén felrúgják?

  Jézus szeretete, mint a napfény, kiárad mindenkire, függetlenül attól, hogy megérdemli-e az illető vagy nem.

   Folyamatosan tudatosítani kell magunkban, hogy egy marék porból vagyunk. Esendő létünkből fakadó gyengeségünket magunknak is, másoknak is meg kell tudjuk bocsátani. Nem várhatok el magamtól, de környezetemtől sem olyasmit, ami isteni tulajdonság: mindig és mindent szépen, szentül és tökéletesen végezni. Ha valakit igazán szeret az ember, akkor az ő gyengeségei, gyarlóságai is meg tudnak szépülni.

Forrás: Keresztalja,

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…