8. október, 2020Igehirdetések No comments

   Abban az időben:

   Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: „Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!”

                                         Lukács Evangéliuma 1, 26-28

   Mária bátorságára mutat rá az a tény, hogy vállalja az Istentől akart anyaságot. Abban az időben a házasságtörésen ért asszonyokat megkövezték. Carlo Caretto, Boldog vagy, mert hittél című könyvében egy a tuaregek földjén élő lány különleges esetéről számol be. A lányt korán eljegyezték a vőlegényével, ezért várnia kellett a nagykorúságig. Két év után kiderült, hogy a lánynak az egybekelés előtt gyermeke született, ezért a szigorú szabályok szerint elvágták a torkát.

   Nem kevésbé volt veszélytelenebb Mária vállalkozása. Mária viszont nem gyalázattal, megszégyenítéssel lesz teli, hanem kegyelemmel. Gábriel főangyal a világ legszebb üzenetével ment a szent szűzhöz, mégis az egyik legkockázatosabb küldetés volt abban a korban.

   Mária azáltal lett kegyelemmel teljes, hogy befogadta életében Isten különleges ajándékait. Ezekkel mindig közreműködött, bár emberi logikával ő sem értette ezeket teljesen. Isten nekünk is külön adományokat készített elő. Vajon mennyire vagyunk képesek mi ezeket befogadni, és ezekkel közreműködni?

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…