> Az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen - Imalánc.ro
 
11. május, 2023Igehirdetések Az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus így tanított az utolsó vacsorán:

Jézus tanítása meghívás az igazi szeretet megismerésére, és annak gyakorlatba ültetésére. Személyes életünk is csak ennek a szeretetnek a fényében bontakozhat ki.

„Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!

Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében.

Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen.”

János Evangéliuma 15, 9-11

Jézus öröksége nem egy eszme, hanem Isten országának a megvalósulása itt a földön. Az örömet parancsainak a megtartásához köti. Igazi erőmet csak az Ő feltétlen szeretete adhat nekünk.

Ez a szeretet mentes minden érzelgősségtől, szentimentalizmustól, elsősorban az Atya szeretetéből táplálkozik. Ez az örökség biztos alapokra helyezi a keresztény közösségeket. Enélkül csak egy bandáról beszélgethetünk, amelyet a közös szórakozás, kikapcsolódás hoz össze.

Nem egy utópisztikus örömről álmodik, hanem az Ő szeretetének a megjelenéséről, amely őszinte és igaz.

Ma egyre jobban érezzük ennek az őszinte szeretetnek a hiányát, mert a legtöbb kapcsolatot az érdek, a közös haszon határozza meg. Jézus tanítása meghívás az igazi szeretet megismerésére, és annak gyakorlatba ültetésére. Személyes életünk is csak ennek a szeretetnek a fényében bontakozhat ki.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom