> Az a nap meg ne lepjen titeket hirtelen - Imalánc.ro
 
27. november, 2021Igehirdetések Az a nap meg ne lepjen titeket hirtelen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vigyázzatok hát magatokra, hogy el ne nehezedjen szívetek a tobzódásban és részegségben, s az élet gondjai között, és az a nap meg ne lepjen titeket hirtelen.

Mert mint a csapda, úgy fog lecsapni mindazokra, akik az egész föld színén laknak. Virrasszatok tehát, és minden időben imádkozzatok, hogy megmeneküljetek mindattól, ami be fog következni, és megállhassatok az Emberfia előtt.’’

Lukács Evangéliuma 21, 34-36

   A parúzia, végidőkbeli várakozás során nagy a kísértés, hogy a keresztények pótcselkményekbe meneküljenek. Mivel ez a várakozási idő nem jelenet gondtalan életét, ezért a nehézségek alatt megtorpanhat az emberi akarat.

   Jézus a pótcselekmények közül háromra hívja fel az apostolok figyelmét. Az első a mértéktelenség bűne, amely a szabad akaratnak az elvesztését és az egészség megromlását okozza. A második a részegeskedés, amely a nép mondása szerint: öl, butít és romba dönt. A részegeskedés egy lelki fájdalomnak a hamis gyógyszere, hiszen pillanatnyilag elűzi a gondokat, de hosszútávon visszavonhatatlan idegrendszeri és szív, érrendszeri károsodást okoz. A harmadik kísértés amikor az ember világi gondokba temetkezik bele, és nem tud ellenállni a nyomásnak és a fölösleges terheknek. Annyira beletemetkezik ezekbe, hogy nem tud szünetet tartani, nem tud megállj-t parancsolni magának. Hosszútávon kiégéshez vezethet, amely elveszi az embertől a szükséges jótékony energiákat, kiszipolyozza szeretet-készletét, nem tud önzetlen lenni.

   Jézus két megoldást ajánl a felkészülésre: a virrasztást és az imádságot. Ezek sokat tudnak segíteni a lelki karbantartásban, a világ végére való felkészülésben.  

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…