> Anthony de Mello – A csend szava - Imalánc.ro
 
29. december, 2021Publicisztika Anthony de Mello – A csend szava bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

“Idegroncs vagyok. A kosz! A bűz! A zaj! Az őrültség határán vagyunk mindannyian! – Rettenetesen szükségem van egy kis segítségre, máskülönben megbolondulok.

Egyetlen szobában élünk: a feleségem, a gyermekeim, meg az apósom és anyósom. Az idegeink kikészültek, egymással üvöltözünk. A szobánk maga a pokol. – Megígéred, hogy megteszed, akármit is mondok neked? – kérdezte a Mester. – Esküszöm, bármit megteszek. – Jól van. Hány állatotok van?

Egy tehenünk, egy kecskénk és hat tyúkunk. – Tartsd bent azokat is a szobában, ahol laktok. Aztán egy hét múlva gyere vissza. A tanítvány megrémült. De mivel megígérte a Mesternek, hogy engedelmeskedik, bevitte az állatokat is. Egy hét múlva nyomorultan és siránkozva tért vissza. – Boldogság? – Idegroncs vagyok. A kosz! A bűz! A zaj! Az őrültség határán vagyunk mindannyian!

Menj haza – mondta a Mester -, és tedd ki az állatokat. Az ember egész úton rohant hazafelé. Másnap örömtől csillogó szemmel jött vissza. – Mily gyönyörű az élet! Az állatok kint vannak. A szobánk maga a mennyország, olyan csendes, tiszta és tágas!”