> Amit a Atya nekem ad, hozzám jön - Imalánc.ro
 
4. május, 2022Igehirdetések Amit a Atya nekem ad, hozzám jön bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kafarnaumban így tanította Jézus a sokaságot:

„Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik soha. Megmondtam nektek: »Bár láttok engem, mégsem hisztek.«

Minden, amit a Atya nekem ad, hozzám jön. Aki tehát hozzám jön, nem utasítom el.

Nem azért jöttem le a mennyből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem. Aki pedig küldött, annak az az akarata, hogy semmit el ne veszítsek abból, amit nekem adott, hanem feltámasszam az utolsó napon.

Atyám akarata az, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz benne, örökké éljen, és én feltámasztom az utolsó napon.”

János Evangéliuma 6, 35-40

Jézus önmagát az élet kenyerével azonosítja. Az ,,élet kenyere” kifejezés nem található meg az ószövetségi mannáról szóló elbeszélésekben. Olyan lelki igényekre ad kimerítő választ, mint a lélek Isten utáni szomjúsága, vagy az ember kenyér utáni sóvárgása. Akkor erősödik meg bennünk az Isten utáni vágy, amikor úgy keressük őt, mint a mindennapi kenyeret. A kenyér valamikor nagyon erős valuta volt. A vidék ura látta el alattvalóit kenyérrel. Akinek volt kenyere, annak valódi hatalma volt. Mivel Jézus olyan kenyeret tud adni, amely soha meg nem romlik, amely az örök életet táplálja bennünk, az élet abszolút ura.

Világos különbséget tesz azok között, akiket az Atya adott neki, és azok között, akik megsértődnek, elhagyják a Jézussal való közösséget. Akik Jézustól várnak reményt és segítséget, azok az Atyához tartoznak. Csakis nekik tud az élet kenyere lenni. Nem úgy, mint a kortársai, akik az Ő követőit elutasították. Jézus követőinek megígéri az örök életet. Ilyet csakis Isten tud megígérni valakinek. Ezzel eggyé teszi magát az Istennel. Később ez lesz a Jézus elleni vád alapja, mert akik nem hisznek Benne, azok káromkodással vádolják meg. A hívek nagy sokaságának továbbra is az élet pótolhatatlan kenyere marad.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom