> Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát - Imalánc.ro
 
19. július, 2022Igehirdetések Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: „Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled.”

Az új család tagjaihoz a krisztuskövetők tartoznak, akik nemcsak meghallgatói, hanem tettekre váltói az evangéliumnak.

   Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?” Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: „Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám.”

   Máté Evangéliuma 12, 46-50

   Jézus más értelmet ad az emberi kapcsolatoknak. Számára nincs nepotizmus, protekció, mindenki lehetőség szerinti barátja, aki a mennyei Atyával kapcsolatban van. A tanítványok képviselik azt az új közösséget, amelyet Jézus felszentel és szentesít.

   Egy másik helyen a saját rokonai szállnak Vele szembe, mert nem úgy viselkedik, ahogyan azt a közösség elvárná Tőle (Mk 3, 21). Ezek az elvárások megszakítják a csoda továbbadását, mert elhintik a kétely konkolyát a lelkekben. Most azonban tisztázza a kapcsolatok minőségét és értékét. Számára a tanítványok jelentik azt az új családot, akik a Szentlélek hatására fogják hirdetni az evangéliumot, és fognak keresztelni.

   Az üdvösség új rendjében minden hívő Jézus tágabb családjához tartozik. Minden megkeresztelt ember küldetése, hogy ezzel a családdal tartja a kapcsolatot, és tevékenyen résztvegyen benne. Másképpen csak egy újabb elköteleződést jelent, de nem elköteleződést egy új család mellett. Az új család tagjaihoz a krisztuskövetők tartoznak, akik nemcsak meghallgatói, hanem tettekre váltói az evangéliumnak.

   Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

 

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…