> Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá - Imalánc.ro
 
4. június, 2023Igehirdetések Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak:

A Szentháromság tanítása hitünk alaptétele, amely megmutatja Isten belső életének titkát. Nem értjük meg, de Krisztus tanításából megismerjük, és meghívást kaptunk ennek a megvallására.

Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy mindaz, aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.

János Evangéliuma 3, 16-18

A szeretet tanítványa úgy beszél Isten irántunk való szeretetéről, hogy azt összekapcsolja Jézus megtestesülésével. Isten célja a megtestesüléssel az, hogy üdvözítse az emberiséget.

Krisztust azért küldi el, hogy bemutassa az újszövetség áldozatát, és megajándékozzon minket Isten Szentlelkével. A megváltás azonban csak azok életében lesz termékeny, akik elfogadják Krisztus istenségét és életük urává választja Őt.

Istennek nincs szüksége a mi hódolhatunkra, de számunkra üdvösséget tulajdonít.

Isten a teremtés óta az ember boldogságán fáradozik, de sok ellenállást tapasztal az emberiség részéről.

A Szentlélek növeli bennünk az isteni életet, és ad bátorságot, hogy meggyőződéses keresztények legyünk.

A Szentháromság átjárja életünket, és létrehozza a közösséget, amelyben együtt ünnepelhetünk, élhetünk. Isten szentháromságos közössége a mintája a mi keresztény közösségeinek. A szentháromságos közlések megmutatják számunkra, hogy Isten tökéletes közösség, és a szándéka, hogy minket is részesévé tegyen. A Szentháromság tanítása hitünk alaptétele, amely megmutatja Isten belső életének titkát. Nem értjük meg, de Krisztus tanításából megismerjük, és meghívást kaptunk ennek a megvallására.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom