> Aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen - Imalánc.ro
 
27. április, 2022Igehirdetések Aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben így tanított Jézus:

„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.

Az ítélet ez: A világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hadd jusson nyilvánosságra, hogy tetteit Istenben vitte végbe.”

János Evangéliuma 3,16-21

János evangélista szépen körülírja a szeretet lényegét. Mindenekelőtt Isten szeretett minket. Isten szeretetének legszebb bizonyítéka, hogy elküldte egyszülött Fiát a világba és odaadta életét a világ életéért.

Eredeti szándéka az volt, hogy ne ítélje el a világot,mert másképpen nem lett volt értelme Fia megtestesülésének. Krisztust világosságnak nevezi, aki elhozta a szenvedő embereknek a hitet.

A világosság és a sötétség dualista képével fejezi ki Krisztus és a világ közötti feszültséget. A világ egyes lakói nem tudták befogadni a világosságot az életükben, mert jobban szerették az igazságtalanságot.

A gonoszt a tettei alapján jellemzi. Aki nem szereti a világosságot az vagy rosszat tesz, vagy nem képes a jónak az elfogadására. Az örömhír a jók oldalán van, mert ők arra törekedtek, hogy minden tettüket Isten akarata szerint mintázzák.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom