> Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt - Imalánc.ro
 
7. szeptember, 2023Igehirdetések Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni.

Értékünk azonban akkor növekszik, ha Istenbe kapaszkodunk.

Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.

Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!

Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.

Máté Evagéliuma 10,28-33

Jézus a mennyei Atya gondviselése iránti bizalmat növeli követőiben. Isten senkit sem hagy magára, hanem atyaként gondoskodik mindenkiről.

Nem sült galamb módjára segíti a rászorulókat, hanem abban segít, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyek közelebb visznek céljainkhoz.

Az emberi élet azonban sokkal értékesebb, mint amennyire ma felbecsülik azt. A piacon a legkisebb értékű életről is gondoskodik Isten.

Pontosan ez a bizonyíték arra, hogy mindannyian megismételhetetlenek vagyunk. Értékünk azonban akkor növekszik, ha Istenbe kapaszkodunk.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda