> Hirdetnem kell Isten országának evangéliumát - Imalánc.ro
 
6. szeptember, 2023Igehirdetések Hirdetnem kell Isten országának evangéliumát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében.

Benne felfedezhetjük a szerető Atya arcát, aki nemcsak az emberek lelki gondjaival, hanem testi gondjaival is foglalkozik. Az embert egészében látja, és a teljes ember gyógyításáról gondoskodik.

Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik.

Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket. Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: „Te vagy az Isten Fia!” Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus.

Amikor megvirradt, Jézus kiment egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így válaszolt: „Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának evangéliumát, mert ez a küldetésem.” Azután folytatta tanítását Galilea zsinagógáiban.

Lukács Evagéliuma 4,38-44

Jézus nyilvános működésének elején Kafarnaumban tartózkodik. Itt lelkes emberekkel találkozott, akik nyitottak voltak az evangélium befogadására.

Kafarnaumban sok csodát tett, mert a embereknek erős hitük volt. A gyógyítások nemcsak nappal történtek, hanem este is. A gonosz lekeknek megtiltotta, hogy a Messiás titokról beszélgessenek. Cselekedeteit nem a feltűnés, nem az ajnározás vezette, hanem a szeretet és az irgalmasság.

Benne felfedezhetjük a szerető Atya arcát, aki nemcsak az emberek lelki gondjaival, hanem testi gondjaival is foglalkozik. Az embert egészében látja, és a teljes ember gyógyításáról gondoskodik.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda