13. november, 2020Igehirdetések Ahol a holttest van, odagyűlnek a sasok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   Jézus így beszélt tanítványaihoz második eljöveteléről: „Mint ahogy Noé korában történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek addig a napig, amíg Noé be nem szállt a bárkába. Akkor jött a vízözön, és elpusztította valamennyit.

   Ugyanígy történt Lót napjaiban is. Ettek és ittak, adtak és vettek, ültettek és építettek. De amelyik napon Lót elhagyta Szodomát, kénköves tűzeső hullott az égből, és elpusztította valamennyit.

   Ugyanígy lesz azon a napon is, amikor az Emberfia megjelenik. Aki abban az órában a háztetőn tartózkodik, és holmija van lenn a házban, le ne jöjjön érte, hogy elvigye! Aki a mezőn lesz, haza ne jöjjön! Emlékezzetek Lót feleségére! Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; aki pedig elveszíti, megmenti azt az (örök) életre. Mondom nektek; azon az éjszakán ketten lesznek egy fekvőhelyen; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Két asszony együtt őröl; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Ketten lesznek a mezőn; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják.” A tanítványok megkérdezték: „Hol lesz ez, Uram?” Azt felelte: „Ahol a holttest van, odagyűlnek a sasok.”

                                       Lukács Evangéliuma 17,26-37

   Jézus az Emberfia megérkezésének napját festi le. Noé idejében az emberek elfelejtették Istent. Isten csak Noé családját mentette meg a negyven napig tartó vízözöntől. Noé időben tudta, hogy mi fog történni, mert Istennel tartotta a személyes kapcsolatot. Ő hitt Isten szavának, és megépítette a bárkát. A bűnös emberek nem értették meg Noé Isten iránti hűségét.

   A második elrettentő kép, amelyről Jézus beszél, Szodoma és Gomora elpusztítása. Egyedül Lót és családja menekült meg a katasztrófától. Lót felesége nem hallgatott az angyalok figyelmeztetésére, visszanézett a pusztulásra ítélt otthonára, és sóoszloppá változott. Az Emberfia megérkezése is ilyen meglepetésszerűen fog történni, azok számára, akik nem hisznek benne. Az Ő megérkezésével már fölöslegessé válnak az emberek ügyes-bajos dolgai.

   Jézus szavaival nem megijeszteni akar minket, hanem inkább figyelmeztetni, hogy ne felejtsük el Istent. Isten látja kisebb-nagyobb szeretet-áldozatunkat. Aki életét adja Istenért, testvéreiért, a hitért, az nem veszhet el. Az örök értékekért meghozott áldozat nem megy kárba. Áldozatunk minőségétől és értékétől függ, hogy minket is felvesznek, vagy otthagynak.

Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…