> 2019. 6. 6. Márton Áron – hivatások távimaestje 22 órától - Imalánc.ro
 
6. június, 2019Csütörtöki imaestek 2019. 6. 6. Márton Áron – hivatások távimaestje 22 órától bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   Krisztus papjának elutasíthatatlan kötelessége, hogy az igazság mellett kiálljon és az emberben – bármilyen hitet valljon és nyelvet beszéljen is – a testvérét nézze. Aki felebarátja ellen vét, veszélyezteti a kereszténység kétezer évi munkájának egyik nagy eredményét, az emberek testvériségének gondolatát. A nép mindenütt az igazságos jogon, a mindenkire egyformán alkalmazott törvényeken és mindenki iránt megnyilvánuló szereteten felépített rendre vágyik, mert veleszületett jó érzékével és időtlen tapasztalataiból tudja, hogy ez adja meg életének azt a biztos keretet, melyben magáért, családjáért és a közösség javáért is nyugodtan dolgozhatik. Népünknek nem tulajdonsága az ellenségeskedés.
                                        – Márton Áron püspök a részletek a kolozsvári Szent Mihály templomban hangzottak el 1944. május 18-án, a papszentelés alkalmával

   A rózsafüzér titkok az Dicsőséges rózsafüzér tizedeinek titkai. Az imaszándékok erre az alkalomra a következők:

1. Bölcsesség, értelem és tudomány Lelke! Világosítsd meg gondolatainkat, hogy felismerjük, megértsük és teljesítsük Isten akaratát!
2. Tanács és erősség Lelke! Add, hogy kitartóan és igazság szerint tudjuk megvalósítani isteni tervedet az együttjárásban!
3. Jámborság és istenfélelem Lelke! Adj békés gondolatokat a Kárpát-medencében élőknek, hogy ki-ki saját hivatását isteni igazságaid szerint megélhesse!
4. Add, Urunk, hogy észrevegyük, ha valaki mellettünk gondokkal küzd és hivatásunknak megfelelően segíteni tudjunk rajta!
5. Áldd meg, Urunk, jószándékainkat!

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…